Motor rijlessen

Daar sta je dan..... Doe ik het, of doe ik het niet?

Je motor rijbewijs halen is voor de meeste mensen een luxe. Maar als je dat rijbewijs eenmaal in bezit hebt, blijkt er eigenlijk niets mooier te zijn!

Of je nou een mooi weer rijder wordt, woon- werkverkeer gaat doen, of gewoon net wat je uitkomt.

Genieten van de natuur, het geluid, de snelheid en natuurlijk één zijn met jouw machine.

 

Ik heb het geluk dat ik mijn passie voor het motorrijden mag overbrengen aan aspirant motorrijders. De ervaring mag overbrengen en er alles aan zal doen om van jou een veilige rijder te maken!

Belangrijke informatie

Voor het behalen van je motorrijbewijs gelden nogal wat ingewikkelde regeltjes. Zo zijn er maar liefst 3 rijbewijzen te halen. A1 (kleinste), A2 (middel) en (volwaardig).

 

Voor het A1 rijbewijs mag je al starten met lessen op je 17de mits je een theoriecertificaat hebt behaald, of in het bezit bent van je autorijbewijs. Afrijden mag je dan pas weer nadat je je motortheorie hebt behaald en op of na je 18de verjaardag. 

Je mag dan rijden op een motorfiets van min. 120cc en max. 125cc met een maximum van 11kW. Tevens moet de motor nog een snelheid kunnen behalen van minimaal 90 km/u.

 

Voor het A2 rijbewijs mag je starten met lessen op je 20ste. Om te starten met lessen heb je wel of je motortheorie gehaald of je autorijbewijs. Motortheorie moet in elk geval wel behaald worden. Afrijden mag vanaf 20. Mocht je eerder al je A1 rijbewijs hebben gehaald, hoef je niet alsnog je theorie te doen. Wel moet je 2 jaar in het bezit zijn van je A1 rijbewijs alvorens je mag afrijden voor je verkeersdeelname A2.

Na het behalen van je A2 rijbewijs, mag je rijden op een motor met een maximaal vermogen van 35kW.

Mocht je eerder NIET je A1 rijbewijs hebben gehaald, krijg je die er automatisch bij.

 

Wacht je nog 1 jaartje langer met beginnen (21 jaar dus), kun je direct beginnen aan je volwaardige

A rijbewijs (zogenaamd Vol Vermogen). Maar..... je krijgt na het behalen van dit rijbewijs eerst een

"Code 80" toegevoegd. Met deze code moet je dan maximaal 2 jaar met max 35kW rijden, of eerder 24 jaar worden. Dan vervalt deze code en mag je op elke motor met elk vermogen rijden die je wilt.

 

Mocht je 24 jaar of ouder zijn, dan kun je direct lessen en afrijden op een vol vermogen motor en kun je na het behalen van je rijbewijs op elke motor rijden die je wilt.

Ook nu moet je slagen voor het theorieexamen, een Voertuigbeheersing examen (AVB) en een Verkeersdeelname examen (AVD).

 

Een en ander nog niet duidelijk, vraag het gerust, dan proberen we het nogmaals rustig uit te leggen.