Auto rijlessen

Het Autorijbewijs.

 

Het meest gewilde rijbewijs! Al vanaf 16,5 jaar in een auto zitten en op je 17de afrijden met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen. Prachtig natuurlijk, maar het wordt nogal eens onderschat.

 

Natuurlijk moet dan wel nog een tijdje onder begeleiding worden gereden totdat de aspirant chauffeur 18 is, maar uiteraard zijn er ook jongeren die pas op of na de 18de verjaardag slagen en direct de weg op mogen.

 

In het hedendaagse (drukke) verkeer gebeuren er nogal eens wat dingen die zeer warschijnlijk beter hadden gekund, of zelfs gemoeten. Met inmiddels meer dan 11 miljoen rijbewijzen alleen al in Nederland en al even zoveel chauffeurs......

En hoe gek ook..... deze chauffeurs hebben echt niet allemaal dezelfde insteek in het verkeer als jij.

 

Ik probeer dan ook mijn leerlingen zoveel mogelijk het anticiperen op andere weggebruikers bij te brengen, dat als ze eens iemand tegenkomen die toch een andere beslissing neemt dan verwacht, hier op een veilige manier op in gesprongen wordt.

 

Ik bouw de rijlessen zo op dat ik altijd de maximale capaciteit van de leerling probeer aan te spreken tijdens de lessen. Hierdoor krijgt elke leerling de juiste hoeveelheid lesstof als nodig. Gaat de ene leerling iets makkelijker, zal deze ook meer lesstof aangeboden krijgen. Bij de ander zal het iets minder makkelijk gaan en ook daar pas ik de lesstof op aan.

Op deze manier krijgt elke leerling de kans om alle eigenschappen tot zich te kunnen nemen om zo een veilige chauffeur te worden.

 

Ik realiseer me goed dat ik het vertrouwen van de leerling (en ouder) nodig heb om de opleiding tot een goed einde te brengen en zal er dan ook alles aan doen om dit te verwezenlijken.